Prima pagină > d'ale carnavalului > Deci se poate…

Deci se poate…

Povestea începe undeva în octombrie, când am cumpărat un aspirator Daewoo de la Auchan. După câteva folosiri – puţine, oricum – s-a defectat/stricat/dezasamblat o parte a furtunului. Ca omul normal, am zis să merg la Auchan şi să beneficiez de garanţie pe el. Şi aici începe partea frumoasă: am discutat iniţial – mai puţin de 2 minute – cu un angajat, care m-a informat foarte frumos şi politicos că furtunul este considerat accesoriu şi că nu face obiectul garanţiei. WHAT???? Nu se poate aşa ceva, e imposibil, daţi-mi numărul de la OPC. Păi numărul îl avem aici, dar puteţi vorbi şi cu şeful de magazin (bănuiesc raion/sector/plm). Şi mă ia un tip îmbrăcat la 4 ace, cu un pic prea mult gel în par sau păr soios, dracu să îl pieptene. Da, colegul are dreptate, furtunul nu intră în garanţie, scrie şi pe actul de garanţie. Unde – mă aventurez eu. Păi aici – îmi arată el. Păi aici scrie că accesoriile nu fac obiectul garanţiei, iar în paranteză e trecut „filter, sertare, polite”, fără etc, fără ş.a. Deci… Pauză, trage puţin aer… Deci nu, nu vă putem ajuta, este un accesoriu, nu face obiectul garanţiei. Mai are şi tupeul să îmi zică, nonşalant, că e din vina dumneavoastră, pentru că nu l-aţi folosit aşa cum trebuie. Adică sunt prost şi la anii mei nu ştiu cum să folosesc un aspirator?

Nu-i nimic, le zic, o să vă fac sesizare la OPC. Nu am aşteptat până acasă, m-am dus în maşină, am scanat actul de garanţie şi am trimis un mail la OPC.

„Buna ziua,
Va trimit o sesizare legata de un aspirator marca Daewoo, cumparat in octombrie 2013 din Auchan, cu garantie 24 de luni.
Dupa cateva folosiri furtunul aspiratorului s-a defectat, motiv pentru care am cerut schimbarea sau repararea produsului. Am fost refuzat pe motiv ca garantia nu acopera accesoriile, ci doar motorul, iar furtunul este considerat accesoriu. Insa… la rugamintea mea, de a-mi arata unde anume este specificat adest lucru pe actul de garantie, nici angajatul si nici seful de magazin nu au putut face acest lucru, deoarece pe garantie la sectiunea accesorii sunt specificate doar „filter, sertare, polite”, asa cum puteti vedea pe actul scanat si atasat acestui mail, fara etc sau si altele.
Atat timp cat aparatul meu nu are filter defect si nici nu este prevazut cu sertare si polite as dori ca proucatorul sau vanzatorul sa isi asume responsabilitatea si sa accepte faptul ca aparatul este defect, ergo intra in functiune garantia.
V-as ruga sa faceti verificarile de rigoare si sa primesc un raspuns scris pe adresa de mail deac.silviu@gmail.com sau prin apel la 0747444071.
Cu stima,
Silviu Deac”

Displaying New Doc 1_1.jpg

Asta a fost marţi. Azi, pe 15, in jurul orei 13:00 mă sună un număr de fix. Răspund. „Bună ziua, de la Auchan vă sun!” Hoopaaaaa. Da, vă rog. Cică pot să merg în magazin să îmi iau un furtun nou pentru aspiratorul meu. Păi zic, aţi descoperit că face parte din garanţie? Nu, dar am sunat la furnizor şi ne-am gandit să vă ajutăm, ca să fie bine. Sa mori tu? Chiar v-ati gandit la mine? Ce dragut! Nu ati putut dormi noaptea de grija aspiratorului meu.

Banuiesc ca s-a dus OPC-ul peste ei. Poate. Poate nu vor sa aiba de-a face cu OPC-ul si vor sa o dea la pace. Ideea este: imi iau furtunul si o dau la pace sau fac pe nebunul si astept rezolutia OPC?

Pareri?

Reclame
Categorii:d'ale carnavalului
 1. 15 Noiembrie 2013 la 2:43 PM

  Eu zic ca e Ok asa 🙂

 2. 15 Noiembrie 2013 la 4:56 PM

  deci, opc au termen 30 de zile sa-ti raspunda. deobicei baietii chiar asteapta 30 de zile. eu asa am patit cand am dat enelu la opc pentru ca se intrerupea curentul de 10 ori pe zi in giroc. e clar ca in astea 30 de zile baietii fac control si iau masuri, probabil i-a dat de ales omului de la raion: „gigi, n-ai dreptate, schimbi furtunu omului sau iei amenda si schimbi furtunul omului”. faza cu nedormitu noaptea din cauza furtunului ii praf in ochi. oricum respect pentru opc, dintre toate institutiile statului se pare ca ei isi fac cel mai bine datoria (fata de cetatean evident)

 3. 15 Noiembrie 2013 la 5:17 PM

  exact asta ziceam si eu ca oamenii chiar isi fac treaba… dilema era daca sa ma duc la ei, sa iau furtunu sau sa ii las sa ia amenda si sa imi iau furtunu?

 4. 15 Noiembrie 2013 la 5:42 PM

  daca nu ti-e frica de dumnezeu atunci fute-i in gura :))

 5. 27 Noiembrie 2013 la 11:17 AM

  si … ? ai luat furtunu’ ? sau ai casa plina de praf ?

 6. 27 Noiembrie 2013 la 12:18 PM

  l-am luat pana la urma, ce sa fac, ca doar nu oi sta cu casa plina de praf…

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: