Prima pagină > d'ale carnavalului > Românie, cum te hului!

Românie, cum te hului!

Nu aş fi scris postul ăsta, dar trebuia. Pentru că suntem pe final de câteva zile de iarnă, peste care nu am ştiut să trecem cu demnitate sau măcar pic de civilizaţie. Am trecut doar cu vaiete şi lacrimi şi apeluri peste apeluri la umanitate şi ajutor reciproc. Pe unii chiar îi înţeleg. Adică, da, dacă zăpada e cât casa, da, hai să ajutăm dacă putem. Dar alţii, sunt pur şi simplu dobitoci.

Într-un articol scris de Tolontan în momentul de maximă înzăpezire, când jandarmii şi unii „ultraşi” bucureşteni colindau satele din Vrancea ca să îi scoată pe oameni din case, o parte a tineretului aceloraşi sate acoperite de nămeţi, ce făceau? Jucau ping-pong. Da, asta făceau ei, în timp ce străinii le curăţau uliţele. Fără remuşcări, o bătaie soră cu moartea, fără explicaţii, fără cuvinte. Poate se prindeau, poate că nu. Cel mai probabil, nu, că doar nu sunt dobitoci degeaba.

În Bucureşti, unul de la balcon îl filmează pe un altul – ştirea a ajuns la ProTV – cum îi strică ştergătoarele de la parbriz. Motivul? Simplu, îl ghiciţi şi voi: cel de la balcon care filma a furat locul de parcare deszăpezit de cel care, frustrat de situaţie, s-a răcorit cum a putut mai bine.

Acum vreo câteva zile, când încă era zăpădoiu-zăpădoi, am ieşit cu Mona să ne curăţăm nişte locuri de parcare. Zic nişte, pentru că am curăţat locul pentru maşina personală, dar şi pentru maşina de serviciu. Bineînţeles că nu a trecut foarte mult timp după plecarea maşinilor să ni le fure cineva. Un loc, furat de un tip cu număr de MH. Nu am zis nimic, asta e, ne descurcăm. Miercuri, vin de la squash pe la nouă jumate seara, ioc locuri de parcare. Nici o problemă, nu sunt chiar atât de leneş. Am parcat maşina pe avarii într-un loc mai ferit, ca să nu încurc circulaţia (nu o puteam lăsa acolo, era lipsă crasă de bun-simţ) şi mă pun voiniceşte să îmi fac un loc al meu. Am luat zăpada cât am putut şi mi-am făcut un loc decent de parcare. Mi-a luat o jumate de oră. Rezonabil. Exact când eram gata, se eliberează un loc din faţa scării. Plec spre maşină să mi-o aduc la locul făcut de mine. Nu am făcut 5 metri, un vecin de vis-a-vis iese alergând din scară. Disperat, mă întreabă: „parchezi tu aici?” – îi zic că nu, că mi-am curăţat un loc mai în faţă. Şi, spre surprinderea mea, merge 20 de metri mai în spate şi îşi aduce maşina dintr-un loc  necurăţat. Dobitocie curată.

Paranteză. Mai mult de jumate din stradă este curăţată de vecinii cu iniţiativă, care nu au stat cu limba în gură şi au făcut frumos. Dar, exact unde stau eu, în porţiunea asta de stradă, s-au adunat toţi leneşii. Da, ştiu, Aliosha, va urma un comentariu, cum că la voi pe stradă…

Sâmbătă, liber fiind, am coborât să fac locul de parcare frumos. Nu cred că am lucrat mai mult de o oră la locul respectiv, dar ajutat fiind de vreme am curăţat locul ca în palmă. În faţa mea o maşină parcată pe un loc încă necurăţat, dar decent. Deci două locuri de parcare. Al meu, frumos, făcut până la bordură şi până la bitum-ul de pe jos. Duminică dimineaţa, Mona ia maşina şi pleacă la muncă. Pe la două mă uit pe geam. Hait, locul de parcare este ocupat. Dar, priviţi şi voi dobitocie dusă la maxim. A parcat animalul ăsta în aşa fel încât nu se mai poate parca nici măcar în faţa lui. Adică nu a avut nici măcar atât bun simţ încât să parcheze puţin mai în spate, ca să lase loc pentru încă o maşină. Ce să mai zic de a parca pe locul necurăţat sau, doamne fereşte, să cureţe mai departe ca să fie frumos peste tot.

TM-20-ZVA

Dacă nu se vede, vă spun eu: TM-20-YVA. Sunt curios dacă va rămâne acolo mai mult timp. Şi, ca fapt divers şi temă pentru acasă, ce aţi face voi în locul meu?

Ca şi încheiere, special pentru un prieten foarte bun şi foarte drag, uite de aia nu ajunge „românul de rând” în Poiană (TradeMark), pentru că nu merită.

Reclame
Categorii:d'ale carnavalului
 1. 20 februarie 2012 la 9:21 AM

  :)) bre, este vecin sau strain? daca e vecin, da-i foc. daca e strain… n-avea de unde sa shtie saracu om cu spark, care nu o sa ajunga in vatza lui amarata in poiana nici in trecere, ca dumneata ai deszapezit locul respectiv. da, la cum a parcat e un mare idiot(oata), n-are nici o scuza. dar daca eu vin la matale in vizita, crede-ma ca nu vin cu lopata in portbagaj, sa-mi fac loc de parcare (ca doar ai facut matalutza vro 4-5 :))). deci, dupa umila mea parere omu a gresit doar ca nu a lasat loc pt 2 masini. hai pusi.

 2. 20 februarie 2012 la 10:18 PM

  bre, este vecin…

  • aliosha
   21 februarie 2012 la 8:26 AM

   da-i fooooooooc!!!!!!!

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: